Ads 468x60px

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Ψήφισμα καταδίκης της τιμωρίας φαντάρου για τη συμμετοχή του σε συλλαλητήριο της Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη


Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                     Θεσσαλονίκη 13 -5- 2018
Πρ. Κορομηλά 51
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                  
e-mail: gelmeth3@gmail.com
fb:Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Ψήφισμα καταδίκης της τιμωρίας φαντάρου για τη συμμετοχή του σε συλλαλητήριο της Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη
Καταδικάζουμε την τρομοκρατική ποινή που επεβλήθη στο φαντάρο Γιώργο Ανανιάδη, επειδή συμμετείχε και μίλησε στις εκδηλώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη (όπου καλούσαν εργατικά σωματεία, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, συλλογικοί φορείς). Ο φαντάρος ασκώντας τα συνταγματικά του δικαιώματα, εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς την εργατική τάξη, δηλώνοντας ότι οι φαντάροι είναι παιδιά του λαού. Καταδίκασε την εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, καθώς και την εκπαίδευση του ελληνικού στρατού για «σενάριο» καταστολής πλήθους, δηλαδή του μαζικού λαϊκού κινήματος. Η τιμωρία του αποσκοπεί στο να τρομοκρατηθεί ο κόσμος του αγώνα και η αγωνιζόμενη στρατευμένη νεολαία.

 Καταγγέλλουμε την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την τιμωρία του φαντάρου Γιώργου Ανανιάδη. Το προηγούμενο διάστημα είχε τιμωρηθεί φαντάρος γιατί χαιρέτησε σε αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο, ενώ παλιότερα στρατευμένος νέος που χαιρέτησε σε αντιρατσιστικό συλλαλητήριο. Είναι φανερό πως η κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει τον αυταρχισμό και την καταστολή ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα των στρατευμένων παιδιών του λαού, ειδικά σε μια περίοδο όξυνσης των εθνικιστικών κραυγών και της πολεμικής υστερίας για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που κτυπά το δικαίωμα της απεργίας και ποινικοποιεί τους λαϊκούς αγώνες θέλει τώρα να καταστείλει και τη συμμετοχή των φαντάρων στο εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα. να επιβάλλει σιωπητήριο στα στρατόπεδα.
Ο φαντάρος Γιώργος Ανανιάδης τιμωρείται γιατί έστειλε ένα μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής που θέλει τις ένοπλες δυνάμεις να συμμετέχουν στους βάρβαρους πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ καταστρέφοντας λαούς και προκαλώντας ποτάμια ανθρώπινης δυστυχίας και προσφυγιάς! Εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της πολεμικής βιομηχανίας και των αβάσταχτων εξοπλισμών (σε βάρος των κοινωνικών αναγκών), των εφοπλιστών και εργολάβων, των πετρελαϊκών εταιρειών. 
 Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον φαντάρο Γ. Ανανιάδη και σε κάθε στρατευμένο παιδί του λαού που αγωνίζεται.
  • Απαιτούμε την ακύρωση της ποινής του. Να μην τιμωρηθεί κανένας φαντάρος! Καμιά ποινικοποίηση του αγώνα των αγωνιζόμενων φαντάρων.
  • Για την ειρήνη και την αλληλεγγύη των λαών – ενάντια στα πολεμικά σχέδια κυβέρνησης, κεφαλαίου, πολυεθνικών, ιμπεριαλιστών. Όχι στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.


Για το Δ.Σ.
                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
      ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                 ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR