Ads 468x60px

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.Χ.

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                          Θεσσαλονίκη     8-2-2018                                                           Πρ. Κορομηλά 51 ΤΚ.54622
 Τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                  



ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.Χ.


Θεωρούμε απαράδεκτη, αντισυνδικαλιστική και νομικά έωλη την μεθόδευση από την Ένωση Ελλήνων Χημικών που προβαίνει ετησίως στην παρακράτηση 40 ευρώ από τον μισθό μας ως ετήσια συνδρομή, από όλους τους χημικούς (2000 περίπου)που εργάζονται ως εκπαιδευτικοί στα δημόσια σχολεία της χώρας, χωρίς οι περισσότεροι από αυτούς/ες να είναι μέλη της και χωρίς να ρωτηθούν και να ενημερωθούν ποτέ!

Ουδέποτε ενημερώνονται για τις δραστηριότητες της ένωσης που αγνοούνται σε μια περίοδο μάλιστα που συνεχίζεται η υποβάθμιση της χημικής εκπαίδευσης στο σχολείο, τα περιβαλλοντικά προβλήματα οξύνονται και η χημική βιομηχανία της χώρας πνέει τα λοίσθια.

Οι περισσότεροι χημικοί των σχολείων δεν έχουν καμιά εμπλοκή στις όποιες διαδικασίες της ΕΕΧ, δεν απολαμβάνουν κανένα όφελος απ αυτήν, εισπράττεται όμως υποχρεωτικά η συνδρομή τους. Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε με τις ΕΛΜΕ της χώρας οι αντιδράσεις θα ήταν έντονες και δικαιολογημένες

Η ΕΕΧ επικαλείται τον νόμο 1804/88 και το ΠΔ 392/1993 απαιτώντας από τις διευθύνσεις την παρακράτηση και απόδοση σε αυτήν των συνδρομών.

Συγκεκριμένα στα έγγραφα της αναφέρει:

Η καταβολή της συνδρομής των Χημικών προς την Ε.Ε.Χ. είναι υποχρεωτική σύμφωνα με το Ν. 1804/88 (ΦΕΚ 177Α/25.8.1988) και για την παρακράτηση της από τον εργοδότη και την απόδοση της δεν απαιτείται η συναίνεση του Χημικού

Καμιά άλλη επιστημονική ένωση ΕΕΦ, ΕΜΕ, ΠΕΦ, ΠΕΒ κλπ δεν τυγχάνει παρόμοιας αντιμετώπισης, κανείς συνάδελφος των άλλων ειδικοτήτων και καλώς δεν υπόκειται σε παρόμοια παρακράτηση. Ο συνδικαλισμός πρέπει να είναι πάντοτε σε εθελοντική βάση και δεν μπορεί να είναι προϊόν εκβιασμού.

Καλούμε το υπουργείο Παιδείας να βρει τρόπους για να απαλλαγεί ο Χημικός του σχολείου, αν δεν επιθυμεί, από την αδιανόητη αυτή παρακράτηση και να επιστραφούν οι συνδρομές των συναδέλφων.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, νομικές και πολιτικές, για να απαιτήσει να σταματήσει αυτή η εντελώς άδικη και παράλογη ενέργεια.

                                                                     Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ               ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

1 σχόλια:

  1. Μπράβο στη Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης που ανακινεί και αναδεικνύει το ζήτημα αυτό. Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι απασχολεί μεγάλη μερίδα Χημικών της δημόσιας εκπαίδευσης και πρέπει να επιλυθεί άμεσα. Μακάρι κι άλλες ΕΛΜΕ να δουν σοβαρά την προοπτική συνολικής αντιμετώπισης γιατί προφανώς απαιτεί την αλλαγή (ανεδαφικών) νομοθετικών πράξεων του παρελθόντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR