Ads 468x60px

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Ενημέρωση για την συνάντηση των ΕΛΜΕ με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.




Τ   Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                              Θεσσαλονίκη12/1/2017
Π  Πρ. Κορομηλά 51 τκ 54622                                  
e   e-mail:  gelmeth3@gmail.com
τ   Tηλ. Επικοινωνίας 6979850143


           Ενημέρωση για την συνάντηση των ΕΛΜΕ με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.



Την Τετάρτη 10 Γενάρη οι 5 ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφέρεια Κ.Μ. με αφορμή την επικειμένη ψήφιση αντιεκπαιδευτικών διατάξεων στην βουλή με βάση πρόταση του ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ καθώς και απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ εξέθεσαν αναλυτικά και τεκμηριωμένα την αντίθεση του κλάδου στο πολυνομοσχέδιο, στην επιχειρούμενη κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος της απεργίας και πιο ειδικά στις διατάξεις που αφορούν την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς: συγχωνεύσεις σχολείων, υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο (30ωρο)κλπ.

Τονίσθηκε επίσης η αντίθεση του κλάδου στην πρόταση του ΥΠΕΠΘ για την αναμοριοδότηση των σχολείων και ο υποβιβασμός σχολείων του νομού.

Από την μεριά του ο περιφερειακός διευθυντής κ. Ανανιάδης ανέφερε ότι δεν αλλάζει το προηγούμενο καθεστώς σε σχέση με το ωράριο (εκτός αν έρθει διαφορετική διευκρινιστική εγκύκλιος!).

Στο θέμα των συγχωνεύσεων ήταν πιο σαφής αποδεικνύοντας ότι υπάρχει ήδη σχεδιασμός. Συγκεκριμένα είπε ότι φέτος δεν θα υπάρξουν συγχωνεύσεις αλλά από του χρόνου θα προχωρήσουν με βάση τα κριτήρια του νομοσχεδίου : συστεγαζόμενα σχολεία, μικρός αριθμός μαθητών, κλπ.

Ανέφερε μάλιστα παραδείγματα π.χ. τα γυμνάσια Νεάπολης, εσπερινά ΕΠΑΛ, συστέγαση 1ου και 12ου ΕΠΑΛ (για να συγχωνευθούν μετά ως συστεγαζόμενα;;).

Ανάλογες στοχεύσεις και επιχειρήματα για τις συγχωνεύσεις είχαμε ακούσει και στην συνάντηση των ΕΛΜΕ με την υπεύθυνη του πρωθυπουργικού γραφείου Κ. Νοτοπούλου στο ΥΜΑΘ πριν λίγες μέρες.

Συνάδελφοι είναι πλέον φανερό, πως μόνο η δυναμική και αποφασιστική κινητοποίηση του κλάδου μπορεί να αναχαιτίσει τις συνεχιζόμενες αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις και περικοπές στην εκπαίδευση.
                                       Για το ΔΣ

                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                         Γιάννης Λαθήρας                                           Νίκος Παλάντζας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR