Ads 468x60px

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ 3ης ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ !

 Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                            Θεσσαλονίκη 9/1/2017
Πρ. Κορομηλά 51 τκ 54622                                  
 e-mail:  gelmeth3@gmail.com
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143

ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ 3ης ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ !



Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ πιστή στην τήρηση των μνημονίων, του δημοσιονομικού σφαγείου ΕΕ-ΔΝΤ και των επιταγών του ΣΕΒ, κατέθεσε στην βουλή το πολυνομοσχέδιο  υλοποίησης των σκληρών μέτρων της 3ης αξιολόγησης και του αντισυνδικαλιστικού –αντιαπεργιακού νόμου.
Το μεγαλύτερο μέρος του “πακέτου” των προαπαιτούμενων που αναμένεται να νομοθετηθεί αφορά στην ολοκλήρωση της συνταγής της σκληρής λιτότητας στη βάση των υπέρογκων πρωτογενών πλεονασμάτων και έναν ακόμη γύρο «διάσωσης των τραπεζών».
Το αντεργατικό πακέτο περιλαμβάνει επίσης μέτρα που θα σχετίζονται με τις εργασιακές σχέσεις και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες με γνώμονα την «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας». Ταυτόχρονα με τα μέτρα της γ΄ αξιολόγησης σειρά παίρνουν μια σειρά νέες ιδιωτικοποιήσεις ενώ τα προνοιακά επιδόματα, το ΕΚΑΣ και τα ασφαλιστικά δικαιώματα βρίσκονται στο στόχαστρο ριζικών ανατροπών.
Στα προαπαιτούμενα περιλαμβάνονται και νέες διατάξεις επέκτασης των περίφημων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Την ίδια ώρα οι θεσμοί διαμηνύουν πως μόνο αν γίνουν κανονικά οι επόμενοι πλειστηριασμοί θα δώσουν την επόμενη δόση!
 Για την επιβολή αυτής της πολιτικής  η κυβέρνηση εντείνει την καταστολή με νέου τύπου ιδιώνυμα (σε βάρος όσων αγωνίζονται ενάντια στη ληστεία της λαϊκής κατοικίας), περιορισμό συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων (αντιαπεργιακός νόμος), επιστράτευση μπράβων και ΜΑΤ απέναντι σε απεργούς κλπ.
Υπόσχεται για μια ακόμη φορά της «καθαρής εξόδου από τα μνημόνια» όταν έχει υπογράψει καθεστώς επιτροπείας και ματωμένων πλεονασμάτων μέχρι το 2060!
Όσον αφορά την εκπαίδευση έρχεται να προσθέσει στις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις  την επιβολή της υποχρεωτικής παραμονής στο σχολείο για 30 ώρες, την έναρξη ενός νέου κύκλου συγχωνεύσεων των σχολείων, την επαναφορά της αυτοαξιολόγησης και «αυτονομίας» των σχολείων, το «Νέο λύκειο», τις ηλεκτρονικές εγγραφές  κοκ.
Το εργατικό κίνημα, ο λαός και η νεολαία, όλες οι ταξικές δυνάμεις, πρέπει ΤΩΡΑ να απαντήσουν αποφασιστικά!
Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, την συλλογική πάλη και δράση – Να μην περάσει η 3η αξιολόγηση!
Καλούμε τους βουλευτές  όλων των κομμάτων να μην ψηφίσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς βουλευτές να μην ψηφίσουν τα μέτρα σε βάρος της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ
1.       Κοινή παράσταση διαμαρτυρίας των  ΕΛΜΕ της πόλης την Τετάρτη 10 Γενάρη στις 2μμ στην Περιφερειακή διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.
2.     Συμμετοχή της ΕΛΜΕ στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς Τετάρτη 10 Γενάρη στις 3.30μμ στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.
3.     Καλούμε τους συναδέλφους –συναδέλφισσες σε μαζική συμμετοχή στην  Γενική συνέλευση της  Γ΄ΕΛΜΕ  την Πέμπτη 11 Γενάρη στις 7μμ στο 1ο ΓΕΛ Συκεών για να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις για την ανατροπή της αντιλαϊκής-αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.
4.     Την Παρασκευή  12 Γενάρη 3ωρη στάση εργασίας 11-2μμ και συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις.
5.     24 ωρη απεργία (3ωρη ΟΛΜΕ & 3ΩΡΗ ΑΔΕΔΥ) την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στην βουλή (πιθανόν την Δευτέρα15 Γενάρη)

Για το ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιάννης Λαθήρας                                                      Νίκος Παλάντζας


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR