Ads 468x60px

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Ψήφισμα για την καθαίρεση της διευθύντριας του ΕΠΑΛ Φραγκίστας

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                       Θεσσαλονίκη 16/07/2017
Πρ. Κορομηλά 51 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622   
ΤΗΛ. Επικοινωνίας 6979850143
e-mail:  gelmeth3@gmail.com 
http://3elmethess.blogspot.gr/ 

  Ψήφισμα για την καθαίρεση της διευθύντριας του ΕΠΑΛ Φραγκίστας 
Η καθαίρεση από το ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας της διευθύντριας του ΕΠΑΛ Δυτικής Φραγκίστας, συναδέλφισσας Καφίδα, που κατηγορήθηκε από τον Διευθυντή ΔΕ Ευρυτανίας ότι δήλωσε ψευδή αριθμό μαθητών για να μην κλείσει το σχολείο της, είναι μέρος του σχεδίου των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων και των Μνημονίων, σε βάρος των σχολείων και των εκπαιδευτικών: προκειμένου να γίνει ο «εξορθολογισμός», δηλαδή η περικοπή δαπανών, συγχωνεύουν-κλείνουν σχολεία, μετακινούν και εξοστρακίζουν δασκάλους. 
Ειδικά στα ΕΠΑΛ, τα τελευταία χρόνια, με τη συγχώνευση-κατάργηση τομέων ή ειδικοτήτων, αλλά και τον υποβιβασμό Ε.Κ. ή και την κατάργηση σχολείων, μεθόδους που ήρθαν να επισπεύσουν και να εντείνουν η εγκύκλιος των «μη παρακολουθούντων», αλλά και αυτή για τις ηλεκτρονικές εγγραφές με χρονικό περιθώριο λίγων ημερών, συντελείται μια εμφανής συρρίκνωση, σε αντίθεση με τις διακηρύξεις του Υπουργείου Παιδείας περί αναβάθμισης. 
Με την εγκύκλιο που κλειδώνει τα τμήματα όλων των σχολείων της χώρας στις 20 Ιούλη βάζει ακόμα έναν βρόγχο σε μαθητές και καθηγητές, αφού ο μαθητής δεν μπορεί ελεύθερα να πηγαίνει εκεί που επιλέγει, στο σχολείο της περιοχής του, και ο εκπαιδευτικός θα υποχρεωθεί σε κινητικότητα ή αλλαγή περιοχής. Προχωρά επίσης, στην απόρριψη όλων των ολιγομελών τμημάτων, νωρίτερα από το Σεπτέμβρη.  Το Υπουργείο Παιδείας διακηρύττει με κάθε ευκαιρία, ότι προβάλλει την ιδιαιτερότητα για τα σχολεία των ορεινών και  νησιωτικών περιοχών και «αντιστέκεται» στους δανειστές (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΤ). Η πράξη δείχνει το ακριβώς αντίθετο.
Σε αυτό το περιβάλλον, σύμφωνα με ανακοίνωση των ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Ευβοίας, Βοιωτίας και Φωκίδας,  «ο ΔΙΔΕ Ευρυτανίας κ. Λουκάς Δημητρίου ασκεί μια μορφή διοίκησης  που δημιουργεί έντονα προβλήματα τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα όσο και στην ευρύτερη τοπική κοινωνία. Ο ΔΙΔΕ Ευρυτανίας έγραψε ότι «η άσκηση των καθηκόντων της Διευθύντριας του ΕΠΑΛ Φραγκίστας Καφίδα Γεωργίας αποβαίνει σε βάρος των εκπαιδευτικών και της πληρέστερης εκπαίδευσης των μαθητών». Τι ειρωνεία! 
Ο καθημερινός αγώνας  και το πάθος της συναδέλφισσας Καφίδα και των συναδέλφων εκπαιδευτικών να κρατήσουν τα σχολεία ζωντανά και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή της χώρας, να στηρίξουν τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και τη βιωσιμότητα των τοπικών κοινωνιών είναι φαίνεται ψιλά γράμματα για τον Διευθυντή ΔΕ Ευρυτανίας, την πλειοψηφία του ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Ευρωπαϊκή Ένωση, Δ.Ν.Τ., ΟΟΣΑ και κυβέρνηση, με τις πολιτικές τους επιχειρούν: να βάλουν τροχοπέδη στα όνειρα των παιδιών που παλεύουν να μορφωθούν σε δύσκολες συνθήκες, να κλείσουν σχολεία και να διαλύσουν τοπικές κοινωνίες, να εξουθενώσουν τους εκπαιδευτικούς που σκύβουν πάνω από τις ανάγκες των μαθητών τους. 
 Δεν θα το επιτρέψουμε! Δεν θα γίνουν οι συνάδελφοί μας Ιφιγένειες στους Μνημονιακούς Βωμούς της κοινωνικής διάλυσης και της αμορφωσιάς-αποσχολειοποίησης που εξυπηρετεί τα ιδιωτικά συμφέροντα και ΙΕΚ. 

Να ανακληθεί τώρα η καθαίρεση της διευθύντριας του ΕΠΑΛ Φραγκίστας και να πάψει κάθε δίωξη εναντίον της! Απαιτούμε από τον Υπουργό Παιδείας να ακυρώσει εδώ και τώρα την απαράδεκτη απόφαση του ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας! 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
 Γιάννης Λαθήρας                            Νίκος Παλάντζας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR