Ads 468x60px

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Ψήφισμα συμπαράστασης σε συναδέλφους του 2ου Γυμνάσιου Άνω Τούμπας

Α΄,  Γ΄,  Ε΄  ΕΛΜΕ – Θεσσαλονίκης
  
Τα Δ.Σ. των Α΄, Γ΄και Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, παίρνοντας υπόψη την απόφαση της Δ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, καταδικάζουν την ενέργεια πρώην Διευθύντριας η οποία σέρνει στα δικαστήρια 20 συναδέλφους που κατά το σχολικό έτος 2014 - 2015 υπηρετούσαν στο 2ο Γυμνάσιο Άνω Τούμπας.

Οι συνάδελφοι διώκονται επειδή συναισθανόμενοι την παιδαγωγική τους ευθύνη συνέταξαν και απέστειλαν κείμενο με το οποίο καλούσαν και ενημέρωναν το Σύμβουλο Παιδαγωγικής Ευθύνης για την δύσκολη και άσχημη κατάσταση που υπήρχε στο σχολείο. Είχαν προηγηθεί συζητήσεις στον Σύλλογο διδασκόντων, παρεμβάσεις από την Δ΄ ΕΛΜΕ και παρέμβαση του Δ/ντή Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης  Ανατολικής Θεσσαλονίκης προς την πρώην Διευθύντρια.

Με βάση το κείμενο αυτό και αφού δεν μπόρεσε να καταλάβει διευθυντική θέση στις κρίσεις του 2015, σε μια πράξη αντεκδίκησης μήνυσε 20 συναδέλφους (οι οποίοι είχαν υπογράψει το κείμενο και αποτελούσαν τα 2/3 του τότε συλλόγου διδασκόντων) για συκοφαντική δυσφήμιση.

Μπαίνει το ερώτημα σε κάθε καλόπιστο συνάδελφο, αν ο κάθε διευθυντής μπορεί να ποινικοποιεί την αντίδραση του συλλόγου σε μια συμπεριφορά μάλιστα με την οποία ο ίδιος δημιούργησε τεράστια προβλήματα. Ερωτάται η σχολική κοινότητα αν το σχολείο αποτελεί πεδίο για άσκηση προσωπικών επιβουλών και όχι χώρο γνώσης και διαπαιδαγώγησης.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 18 Δεκεμβρίου 2017 και είμαστε πεπεισμένοι ότι οι κατηγορίες θα καταπέσουν. Όμως παραμένει η ψυχική οδύνη που έχουν υποστεί και συνεχίζουν να υφίστανται οι συνάδελφοι, επειδή απλώς και μόνο «τόλμησαν» να μιλήσουν για την αφόρητη κατάσταση που βίωναν οι ίδιοι και οι μαθητές, επιτελώντας ουσιαστικά το καθήκον τους και μάλιστα εντός των διαδικασιών του σχολείου.

· Απαιτούμε να αποσυρθούν οι κατηγορίες.
· Στηρίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στους 20 συναδέλφους μας.
· Καταδικάζουμε την απαράδεκτη ενέργεια της πρώην διευθύντριας.
· Απαιτούμε από την Δ/νση Β΄βάθμιας Ανατολικής Θεσσαλονίκης , το ΠΥΣΔΕ και την Περιφερειακή Δ/νση Κεντρ. Μακεδονίας να πάρουν θέση και να προστατέψουν τους συναδέλφους και την ηρεμία του 2ου Γυμνασίου Άνω Τούμπας.

Τα εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά ζητήματα λύνονται εντός του σχολείου. Όποιος δεν έχει το ήθος και το σθένος να το κάνει, στρέφεται σε ακραίες ενέργειες προκειμένου να ταλαιπωρήσει τους συναδέλφους.
                                                 Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR