Ads 468x60px

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Να γίνει επέκταση των ρυθμίσεων για τα στεγαστικά δάνεια και στους εκπαιδευτικούς

Γ΄ ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                           Θεσσαλονίκη   8 -3- 2017

Πρ. Κορομηλά 51

τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                 

e-mail: gelmeth3@gmail.com


 Επέκταση των ρυθμίσεων για τα στεγαστικά δάνεια και στους εκπαιδευτικούς



Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων προβλέπονται κάποια ελάχιστα μέτρα ανακούφισης των δανειοληπτών: πάγωμα επιτοκίου, καταβολή μειωμένων δόσεων και παράλληλα επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών του ταμείου. Το συνδικαλιστικό κίνημα, βέβαια, θεωρεί ότι τα μέτρα αυτά δεν επαρκούν, γιατί οι εισοδηματικές μειώσεις των μνημονιακών χρόνων είναι πολύ μεγάλες. Δυστυχώς ούτε αυτές οι ελάχιστες ρυθμίσεις δεν αφορούν τα στεγαστικά δάνεια που έχουν λάβει συνάδελφοι εκπαιδευτικοί  από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο!

     Ίσως γιατί το ΤΤ ιδιωτικοποιήθηκε και πέρασε σε μία από τις μεγαλύτερες συστημικές Τράπεζες, την EUROBANK,  και δεν θέλουν να θιγούν τα συμφέροντα της;

      Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ως Δημόσια Αποκεντρωμένη Υπηρεσία και αργότερα ως τράπεζα, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν. 2322/1995 και συνδυαστικά με το άρθρο 62 παρ. 6 του Ν.2214/1994, χορηγούσε στεγαστικά δάνεια προς Δημοσίους Υπαλλήλους & Εκπαιδευτικούς.

    Τα στεγαστικά δάνεια των εκπαιδευτικών ήταν αρμοδιότητα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και οι ευνοϊκές ρυθμίσεις στην κατηγορία Δημοσίων Υπάλληλων του Παρακαταθηκών, πρέπει για λόγους ισονομίας και δικαιοσύνης να συμπεριλάβουν και τις ανάλογες ρυθμίσεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.



Επειδή το θέμα των δανείων είναι τεράστιο επιμένουμε να διεκδικούμε :

Δραστική περικοπή του κεφαλαίου των στεγαστικών – επισκευαστικών δανείων των Τ.Π.&Δ, Τ.Τ. και των τραπεζών  με παράλληλη  δραστική μείωση των επιτοκίων, που να αντιστοιχούν στις δραματικές περικοπές των μισθών των εργαζομένων, τις εξοντωτικές αυξήσεις των φόρων, την ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής, την σημερινή αξία των ακινήτων, δηλαδή τουλάχιστον στο 50% και πλήρη κατάργηση για τους ανέργους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιάννης Λαθήρας                           Νίκος Παλάντζας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR