Ads 468x60px

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

ΕΛΜΕ: Μια λειτουργική και χρήσιμη μηχανή στην υπηρεσία των συναδέλφων και του κλάδου γενικότερα

Γ΄ ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                             Θεσσαλονίκη   28 -2- 2017
Πρ. Κορομηλά 51
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                 
e-mail: gelmeth3@gmail.com
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Γ΄ ΕΛΜΕ
Στην συνεδρίασή του στις 28/2 το ΔΣ εξέτασε τα ζητήματα της λειτουργίας της ΕΛΜΕ στην κατεύθυνση της βελτίωσης της αποδοτικότητας και της μεγαλύτερης εμπλοκής των συναδέλφων στην ζωή και τη δράση της. Θα θέλαμε την συμβολή των συναδέλφων στον εμπλουτισμό ή την διαφοροποίηση των προτάσεων του Δ.Σ.
1. Συνεδριάσεις ΔΣ 
  • Το ΔΣ αποφάσισε να συνεδριάζει τακτικά κάθε  δεύτερη Τρίτη στα γραφεία της (Πρ. Κορομηλά 51 3ος όροφος) και έκτακτα αν παρουσιασθεί κάποιο θέμα.
  • Οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές  σε κάθε συνάδελφο.
  • Η Ημερήσια Διάταξη να ετοιμάζεται έγκαιρα και να στέλνεται στα σχολεία ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους συναδέλφους να λένε την γνώμη τους ή να προσθέτουν θέματα. (πχ  στην επόμενη συνεδρίαση 7/3 θα συζητηθούν οι προτάσεις του ΙΕΠ για το νέο Λύκειο και τις συγχωνεύσεις ειδικοτήτων και θα ήταν πολύ χρήσιμο να κατατεθούν παρατηρήσεις και προτάσεις)
  • Μετά από κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ. να δημοσιοποιούνται στα σχολεία οι αποφάσεις του Δ.Σ.
2. Γενικές  Συνελεύσεις  
Η  ισχνή παρουσία στις Γ.Σ είναι το μεγάλο πρόβλημα της περιόδου, αφορά όλα τα συνδικάτα και τις κοινωνικές συλλογικότητες , πρέπει όμως  να αναζητηθούν άμεσα λύσεις διότι η Γ.Σ. είναι το ανώτερο όργανο της ΕΛΜΕ και εκεί πρέπει να λαμβάνονται οι περισσότερες και σημαντικότερες αποφάσεις.
  • Έγκαιρος προγραμματισμός Γ.Σ.
  • Έκδοση ανακοίνωσης και αφίσας για ενημέρωση των συναδέλφων.
  • Συζήτηση στους συλλόγους των θεμάτων της ΓΣ . Προσπάθεια να εκπροσωπείται κάθε σχολείο.
  • Εισήγηση του Δ.Σ. σε κάθε θέμα.
  • Προσπάθεια για  οργανωμένη, παραγωγική, δημοκρατική, συναδελφική συζήτηση.
3. Επιτροπές
 Οι επιτροπές της ΕΛΜΕ έχουν εισηγητικό χαρακτήρα προς το ΔΣ
  • Πολιτισμού  Ασχολείται με την οργάνωση εκδηλώσεων, Kιν. Λέσχη, παρουσίαση της καλλιτεχνικής δουλειάς συναδέλφων, δημιουργία ομίλων, επέκταση ισχύος της κάρτας της ΟΛΜΕ κ.α.
  • Αναπληρωτών για τα ειδικά προβλήματα των αναπληρωτών:  προσλήψεις, καθυστέρηση μισθοδοσίας, τοποθετήσεις, ανισότιμη μεταχείριση. Ενημέρωση για τα δικαιώματα τους.
  • ΤΕΕ για τα πολλά και ειδικά προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους της ΤΕΕ. Καλούνται οι συνάδελφοι να δηλώσουν συμμετοχή άμεσα.
4. Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι –σύνδεσμοι
Σε κάθε σχολείο οι σύλλογοι να αναθέσουν σε 1-2 συναδέλφους την αρμοδιότητα και την ευθύνη να ενημερώνουν την ΕΛΜΕ για οτιδήποτε απασχολεί το σχολείο ή τους συναδέλφους και αντίστροφα: να ενημερώνουν τον σύλλογο για τις δράσεις και τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ. Να ενημερώνουν τον πίνακα και τον φάκελο ενημέρωσης σε κάθε σχολείο . Η διαδικασία να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Μαρτίου και κάθε σχολείο να στείλει τα ονόματα, τηλέφωνα & email των συνδέσμων.
   5. Επικοινωνία
Η επικοινωνία με την ΕΛΜΕ γίνεται είτε τηλεφωνικά με τα μέλη του ΔΣ είτε με το    e-mail:  gelmeth3@gmail.comΟι σύνδεσμοι και όσοι συνάδελφοι επιθυμούν, μπορούν να αποστείλουν το mail τους για άμεση ενημέρωση. Οι διευθυντές ή οι σύνδεσμοι παρακαλούνται να αποστέλλουν τις ανακοινώσεις της ΕΛΜΕ στα προσωπικά email tτων συναδέλφων (ήδη γίνεται στα περισσότερα σχολεία). 

Οι συνάδελφοι μπορούν να ενημερώνονται  από το blog της ΕΛΜΕ  http://3elmethess.blogspot.gr/  και να το ενημερώνουν με σχόλια, άρθρα στο ελεύθερο βήμα, παρατηρήσεις, προτάσεις, νέα και δραστηριότητες των σχολείων κλπ.

 Το ΔΣ σκέπτεται να αξιοποιήσει και τα κοινωνικά δίκτυα fb κλπ. και να διερευνήσει την πιο χρήσιμη λειτουργία τους.
6. Κατανομή σχολείων
Τα μέλη του Δ.Σ.  -πέραν των άλλων αρμοδιοτήτων τους- κατένειμαν τα σχολεία ευθύνης της ΕΛΜΕ για την ενημέρωσή τους, την επαφή με τους διευθυντές και τον σύλλογο.
7. Εκπρόσωποι στις ΔΕΠ
Ορίστηκαν οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ στις Δημοτικές επιτροπές Παιδείας Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά (Πολίχνη –Ευκαρπία) & Νεάπολης-Συκεών  (ασχολούνται με την χωροταξική κατανομή , σχολικά κτήρια, συγχωνεύσεις- ιδρύσεις,  κατανομή χρηματοδότησης κλπ.)
8. Συντονισμός
Εξετάσθηκαν ζητήματα που αφορούν τον συντονισμό με τις άλλες ΕΛΜΕ, συλλόγους ΠΕ, Γονείς, μαθητές κλπ.
9. Τεχνικά-οργανωτικά
Τέλος συζητήθηκαν διάφορα τεχνικά ζητήματα λειτουργίας, Πρακτικά ΔΣ & ΓΣ, ταμείο, τακτοποίηση –εξοπλισμός γραφείων, επισκευή φωτοτυπικού κλπ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιάννης Λαθήρας                   Νίκος Παλάντζας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR