Ads 468x60px

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                Θεσσαλονίκη   15 -1- 2017
Πρ. Κορομηλά 51
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                 
e-mail: gelmeth3@gmail.com
Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.
Το ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταδικάζει απερίφραστα τις αστυνομικές και εισαγγελικές διώξεις σε βάρος του κινήματος κατά των πλειστηριασμών στην Θεσσαλονίκη και προσωπικά στον Ηλία Σμήλιο, δημοτικό Σύμβουλο Αμπελοκήπων και στον Ζήση Κλεισιάρη, πρ. μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και εκπρόσωπο της Εναλλακτικής πρωτοβουλίας Δικηγόρων.
Τους τελευταίους μήνες το κίνημα κατά των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με πρωτοφανή μαζικότητα και μαχητικά χαρακτηριστικά δίνει μια σημαντική μάχη με επιτυχία ενάντια στα συμφέροντα των τραπεζών και των μεγαλοσυμβολαιογράφων.
Το κίνημα αυτό έχει την υποστήριξη πολλών συλλογικοτήτων  της πόλης επιτροπών, συνελεύσεων, σωματείων , φοιτητικών συλλόγων κ.α. Με ανακοινώσεις της η Γ΄ΕΛΜΕ-Θ καλούσε σε συμμετοχή των καθηγητών στο κίνημα αυτό . Αγκαλιάστηκε από πλατιά στρώματα της  χειμαζόμενης κοινωνίας της πόλης και όχι μόνο, που όλο και πιο συχνά απευθύνονται στον συντονισμό για να ζητήσουν βοήθεια και αλληλεγγύη για πλειστηριασμούς, κομμένες παροχές ρεύματος από τη ΔΕΗ , κατασχέσεις λογαριασμών κ.ο.κ. 
Προκάλεσε έντονες συζητήσεις, πολιτικές αντιπαραθέσεις  και αναταράξεις , φόβο στους κυρίαρχους κύκλους και ελπίδα στην πληττόμενη κοινωνία για  σοβαρό πλήγμα στην ασκούμενη μνημονιακή και αντιλαϊκή πολιτική.
 Έτσι μετά την πρώτη αποτυχία συκοφάντησης και απαξίωσης του από την κυβέρνηση και τα συμφέροντα που εκπροσωπεί, η επίθεση εναντίον του πήρε τα γνωστά χαρακτηριστικά της αστυνομικής και δικαστικής δίωξης και καταστολής. Στους δύο αγωνιστές αποδίδονται όλες οι κατηγορίες του ποινικού κώδικα !!! απλά και μόνο γιατί με εκατοντάδες άλλους πολίτες υπεράσπισαν το δικαίωμα των εργαζόμενων , των συνταξιούχων και των ανέργων στην λαϊκή κατοικία απέναντι στην λεηλασία που ασκούν οι τράπεζες.
  • Γι αυτό είμαστε στο πλευρό τους, εκφράζουμε την απόλυτη αλληλεγγύη μας, εξάλλου ήμασταν και μείς εκεί κάθε Τετάρτη στον κοινό αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς.
  • Απαιτούμε τη παύση κάθε δίωξης και την απόσυρση των κατηγοριών.
  • Απαιτούμε την πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας από τις κατασχέσεις, την διαγραφή των χρεών στους άνεργους , την δραστική μείωση των δανείων των εργαζομένων προς τις τράπεζες και το δημόσιο.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιάννης Λαθήρας                               Νίκος Παλάντζας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR