Ads 468x60px

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ Σ' ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!



Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                   Θεσσαλονίκη 23 /2/ 2016
Πρ. Κορομηλά 51 τκ 54622                                  
 e-mail:  gelmeth3@gmail.com

 Καμιά συμμετοχή στον στημένο διάλογο του υπουργείου!
Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ Σ' ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!
Την ίδια ώρα που ο Υπουργός Παιδείας:
  • Συκοφαντεί τους εκπαιδευτικούς ενεργοποιώντας τη γνωστή μέθοδο του κοινωνικού αυτοματισμού για τις "πλεονάζουσες" ώρες.
  • Ενώ ο υποτιθέμενος ‘’εθνικός διάλογος για την παιδεία’’ είναι σε εξέλιξη και χωρίς να μπει στο κόπο να ρωτήσει εκπαιδευτικούς, γονείς και κοινωνία, καταθέτει τροπολογία κατάργησης των τμημάτων μέσα από άσχετα νομοσχέδια.
  • Επιβάλλει τον ασφυκτικό έλεγχο των ωρολογίων προγραμμάτων από τους σχολικούς συμβούλους με στόχο περικοπές ωρών και μετακινήσεις εκπαιδευτικών,
...την ίδια ώρα καλεί τους εκπαιδευτικούς να καταθέσουν προτάσεις σε επιμέρους ή συνολικά ζητήματα της εκπαιδευτικής διαδικασίας και ταυτόχρονα τους συλλόγους διδασκόντων σε παιδαγωγικές συνεδριάσεις, με σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων των σχολείων και της εκπαίδευσης, στα πλαίσια πάντα του «εθνικού» διαλόγου για την Παιδεία. 
 

Στάχτη στα μάτια της κοινωνίας, λες και δεν είναι γνωστά στο υπουργείο τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία σε: υποχρηματοδότηση, ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, αναπληρωτές (και όχι μόνο) που συμπληρώνουν ωράριο σε τρία και τέσσερα σχολεία, καταστρατηγώντας και υποβαθμίζοντας την εκπαιδευτική διαδικασία!   Ο λεγόμενος εθνικός διάλογος δεν είναι μόνο προσχηματικός, είναι και επικίνδυνος, γιατί έχει ως μοναδικό στόχο την αποδοχή και υλοποίηση ολων των μνημονιακών δεσμεύσεων, όπως την παραπέρα μείωση της χρηματοδότησης της εκπαίδευσης, τη συγχώνευση – κατάργηση σχολικών μονάδων, την εφαρμογή της αναχρονιστικής μαθητείας στη ΤΕΕ κ.α.
 Παράλληλα, η κυβέρνηση έχοντας ανοίξει πόλεμο με την κοινωνία και όλες τις κοινωνικές ομάδες προσπαθεί να φέρει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο παρέα με το νέο φορολογικό και με νέες ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, ενώ προ των πυλών βρίσκονται η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ο περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας και  η περαιτέρω επιδείνωση της εργασιακής πραγματικότητας. Αυτός είναι και ο ουσιαστικός λόγος που η μαθητεία είναι βασικό προαπαιτούμενο στο 3ο μνημόνιο. Θέλουν να στείλουν τους μαθητές των ΕΠΑΛ από του χρόνου μαζί και με τους σπουδαστές της κατάρτισης να καλύψουν τα τεράστια κενά σε προσωπικό, στα Νοσοκομεία, στους ΟΤΑ, παιδικούς σταθμούς, λιμάνια και σε κάθε άλλη επιχείρηση του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να μην ανταποκριθούν στα καλέσματα του υπουργείου, στη συμμετοχή αυτού του υποκριτικού και προσχηματικού διαλόγου. Καλούμε τους συναδέλφους μας σε διαρκή επαγρύπνηση και συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις,  για να μη περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης καθ υπόδειξη των δανειστών στην πλήρη διάλυση της εκπαίδευσης και των εργασιακών μας σχέσεων.
Καμιά συμμετοχή στον στημένο διάλογο του υπουργείου!
Μαζί με τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας προβάλλουμε τον κοινωνικό αντίλογο στο σχολείο της αγοράς και της αμάθειας. Προτάσσουμε τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κόσμου για το σχολείο των κοινωνικών αναγκών. Τονίζουμε ότι όλες οι θετικές κατακτήσεις στην εκπαίδευση τα προηγούμενα χρόνια, προέκυψαν από τους αγώνες και τις συλλογικά διαμορφωμένες θέσεις του κόσμου της εκπαίδευσης. Αντίθετα πίσω από τον κάθε διάλογο των εκάστοτε υπουργών διαφαινόταν μια νέα μικρή η μεγάλη αντιδραστική αναδιάρθρωση.

Για το ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                  ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR