Ads 468x60px

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Μετατρέπουμε το δημοψήφισμα σε ένα μεγάλο εργατικό και λαϊκό ΟΧΙ στα μνημόνια οποιασδήποτε μορφής!

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                      Θεσσαλονίκη 29/6/2015
Πρ. Κορομηλά 51
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622
e-mail: gelmeth3@gmail.com
http://3elmethess.blogspot.gr/
η Γ΄ ΕΛΜΕ στο διαδίκτυο 


Όχι σε όλα που κουρέλια κάνουν τα όνειρά μας! 
  Μετατρέπουμε το δημοψήφισμα σε ένα μεγάλο εργατικό και λαϊκό ΟΧΙ στα μνημόνια οποιασδήποτε μορφής! 

Οι προτάσεις των δανειστών, είναι προτάσεις κοινωνικού κανιβαλισμού και συνέχισης της εξαθλίωσης και της λεηλασίας. Δείχνουν την βαθιά περιφρόνηση των λεγόμενων «θεσμών» (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) απέναντι στην θέληση του ελληνικού λαού, τον βαθιά αντιλαϊκό τους χαρακτήρα. Η επιμονή όλων, από την Μέρκελ μέχρι τον Ομπάμα και από τον Γιουνκέρ μέχρι τον Ολάντ, στις αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις» δείχνει, ότι έχουν μια κοινή, βαθιά ταξική πολιτική για το ξεπέρασμα της κρίσης στις πλάτες των εργαζόμενων και του λαού.

Είναι πια καθαρό πως η οποιαδήποτε συμφωνία υπογραφεί μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιδραστικής «Ιερής Συμμαχίας» ΕΕ-ΔΝΤ θα έχει αντιλαϊκό χαρακτήρα.

Το μακιαβελλικό σχέδιο από τους τραπεζίτες, το κεφάλαιο, τους δανειστές, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ απαιτεί οι μισοί να είναι άνεργοι κι οι άλλοι μισοί εργασιακοί δούλοι με γλίσχρες αποδοχές. Το φονικό πρόγραμμά είναι αέναο!!! Είναι πια σαφές ότι κάθε προσπάθεια για «έντιμο» συμβιβασμό «ανοίγει την όρεξη» των οικονομικών δολοφόνων για ακόμα βαρβαρότερα μέτρα.

Οι πολιτικές δυνάμεις που συγκρότησαν τις κυβερνήσεις της προηγούμενης 5ετίας και υπέγραψαν τα μνημόνια που οδήγησαν σε κοινωνική καταστροφή, τώρα απαιτούν να υπογραφεί νέα απεχθής συμφωνία-μνημόνιο που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε ολοσχερή καταστροφή την τωρινή και τουλάχιστον τις δυο επόμενες γενιές εργαζομένων.

Όμως και η πρόταση της κυβέρνησης των
47 σελίδων ενσωματώνει σε αντιλαϊκή κατεύθυνση τις προτάσεις των ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ. Αποδέχεται τις βασικές αντιδραστικές απαιτήσεις των δανειστών, περιλαμβάνει σκληρά μέτρα συνέχισης της φορολεηλασίας για τον λαό, ιδιωτικοποιήσεις, μέτρα σε όφελος των μεγάλων συμφερόντων, βαριά αντιασφαλιστικά μέτρα, χτύπημα των ταμείων και νέο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό, σύνταξη στα 67! Κατάργηση της δυνατότητας συνταξιοδότησης στις μητέρες με ανήλικα περιέχοντας απαράδεκτες υποχωρήσεις προς τη μνημονιακή λογική. Αυτή η τακτική μπορεί να οδηγήσει σε «συμφωνία» που θα είναι νέο μνημόνιο.
Από την εμπειρία της 5-μηνης διαπραγμάτευσης αποδείχτηκε ότι δεν μπορεί να υπάρχει καμιά φιλολαϊκή πολιτική μέσα στα όρια της ευρωζώνης και των συνθηκών της ΕΕ, με αναγνώριση και αποπληρωμή του χρέους. Δεν υπάρχει αλλαγή πολιτικής υπέρ των εργαζομένων όταν τα κύρια κριτήρια της όποιας διαπραγμάτευσης είναι η «παραγωγικότητα», η «ανταγωνιστικότητα» και η κερδοφορία των επιχειρήσεων, οι πλεονασματικοί προϋπολογισμοί. Όταν κάθε σκέψη ακόμα και για νομοθέτηση της χαλάρωση των μνημονιακών μέτρων(ακόμα και των 650ευρώ βασικού μισθού) θεωρείται μονομερής ενέργεια.

Να εισβάλει μαχητικά και αποφασιστικά ο λαός στο προσκήνιο!

Η εισβολή του λαού στις εξελίξεις είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία ώστε το δημοψήφισμα να γίνει πριν την Κυριακή στους δρόμους και στις διαδηλώσεις. Για να εμποδίσει τους μνημονιακούς ευρωλάγνους να δημιουργήσουν κλίμα φόβου και πανικού στο λαό με στόχο να κυριαρχήσει το ναι στους δολοφόνους και εκβιαστές στην ΕΕ και το ΔΝΤ. Για να εμποδίσει την κυβέρνηση να μεταφράσει το ηρωικό και μαχητικό ΟΧΙ που χρειάζεται να πει ο λαός μας, σε συμφωνία με νέο μνημόνιο που θα βασίζεται στις μέχρι τώρα κατατεθειμένες προτάσεις της. Για να δώσουμε μήνυμα σε όλους τους λαούς της Ευρώπης ότι αρνούμαστε να γίνουμε η Ιφιγένεια για να πνεύσει ούριος άνεμος στα πανιά της καπιταλιστικής κερδοφορίας! Για να ξαναφέρει την ελπίδα της απελευθέρωσης και όχι την απαισιοδοξία μιας "έντιμης" υποταγής.

Όχι υποταγή σε δανειστές και «θεσμούς» 

Αγώνας τώρα για όλα όσα μας έκλεψαν, για όλα όσα δικαιούμαστε!

Υπάρχει και άλλος δρόμος για το ξεπέρασμα της κρίσης αρκεί να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν:
 • Ανατροπή των μνημονίων, μεσοπρόθεσμου, δανειακής, -ΕΕ -ΔΝΤ και έξοδο από τον «μηχανισμό» στήριξης. Ανατροπή του Συμφώνου για το Ευρώ. Δε θα πληρώσουμε την κρίση του κεφαλαίου, να πάρουν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα- Μονομερή ακύρωση των μνημονιακών νόμων και την πλήρη επαναφορά όλων των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων Αποκατάσταση των τεράστιων απωλειών που έχουμε υποστεί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι από τις πολιτικές των τελευταίων πέντε ετών.
 • Παύση πληρωμών του χρέους – μη αναγνώριση του, διαγραφή του ληστρικού χρέους , που αποτελεί όρο για την επιβίωση της χώρας, του λαού και των εργαζομένων.
• Ρήξη με το ευρώ, την ΟΝΕ και την Ε.Ε.
• Κοινωνικοποίηση και εργατικός έλεγχος των τραπεζών και των παραγωγικών τομέων. Να επιστραφούν και να δοθούν τα δις -που χαρίστηκαν στις τράπεζες- για την εξυπηρέτηση των εργατικών και λαϊκών αναγκών.
 • Μέτρα φορολόγησης του κεφαλαίου και του πλούτου και όχι των εργαζομένων Μείωση των στρατιωτικών δαπανών και φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας
• Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματά μας όπως αυτά έχουν εκφραστεί για το μισθό, την ασφάλιση, την εκπαίδευση, τις εργασιακές σχέσεις, την υγεία κ.λπ.
• Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού – σύνταξης και ψήφιση νέου μισθολογίου που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας μέσα από Eλεύθερες Συλλογικές διαπραγματεύσεις με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη.
• Άμεση χρηματοδότηση των Ταμείων και λειτουργία τους με την εγγύηση του Κράτους.
• Παροχή επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους και εφαρμογή πολιτικών για την εξάλειψη της ανεργίας.
 • Νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με στόχο την επαρκή στελέχωση των Δημόσιων Υπηρεσιών με προτεραιότητα σε Υγεία, Παιδεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, ελεγκτικούς μηχανισμούς, Κοινωνική Ασφάλιση και σε όλες τις δομές που συμβάλλουν στην άμβλυνση των κοινωνικών συνεπειών της κρίσης.

 Να αδράξουμε την ευκαιρία... ο λαός να πάρει την υπόθεση στα χέρια του Με διαδηλώσεις, συλλαλητήρια και απεργίες όλη την εβδομάδα και στις κάλπες την επόμενη Κυριακή να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ στα σχέδια υποταγής και κοινωνικής καταστροφής ήρθε η ώρα ακόμη μια γενιά να πει το μεγάλο ΟΧΙ!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                                        ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΝΑΡΕΛΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR