Ads 468x60px

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Παιδικό θέατρο « ΔΟΝ ΚΙΧώΤΗΣ » του Μιγκέλ ντε Θερβάντες σκηνοθεσία και διασκευή για παιδιά του Δημήτρη Αδάμη



  Παιδικό θέατρο « ΔΟΝ ΚΙΧώΤΗΣ »
του  Μιγκέλ ντε Θερβάντες
σκηνοθεσία και διασκευή για παιδιά του Δημήτρη Αδάμη

Η παιδική σκηνή του θεάτρου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ για 2η χρονιά συνεργάζεται με τον σκηνοθέτη  Δημήτρη Αδάμη, μετά «Το Παραμύθι του Μεγαλέξανδρου», έχοντας κερδίσει τις ευνοϊκότερες εντυπώσεις παιδιών, γονιών και εκπαιδευτικών.
Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί τη χειμερινή περίοδο 2014-2015 ο Ιππότης των Ιπποτών, ο Ιππότης για τα παιδιά, ο Δον Κιχώτης του Θερβάντες, σε σκηνοθεσία και διασκευή για παιδιά του Δημήτρη Αδάμη. 
Πρόκειται για μια μοναδική παράσταση για παιδιά, μια κωμωδία για μικρούς αλλά και μεγάλους, γεμάτη από τους ήρωες του σπουδαίου αυτού κειμένου της παγκόσμιας λογοτεχνίας, του «Δον Κιχώτη».
Η ιστορία μας  εκτυλίσσεται  στην Ισπανία. Ένας  ευγενής που ζει εκεί με την ανιψιά του και τους καλούς του υπηρέτες διαβάζει πολλά βιβλία αλλά ένα  από αυτά του κάνει  ιδιαίτερη εντύπωση. Είναι το βιβλίο του Θερβάντες «Δον Κιχώτης». Αμέσως, χωρίς δεύτερη σκέψη, πείθει τον εαυτό του ότι ο  Δον Κιχώτης, είναι αυτός ο ίδιος. Αυτό τον οδηγεί  να αναζητήσει τα ίχνη του ήρωά του στο δικό του πια ταξίδι που έχει άπειρες ομοιότητες με το ταξίδι  του Δον Κιχώτη.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να «συναντήσουν» τις ιδέες αλλά και τους ήρωες του πασίγνωστου αυτού έργου. Παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν, μέσα από την υψηλή αισθητική και την ποιότητα που διακρίνει τις παραστάσεις μας, στοιχεία του Ισπανικού Πολιτισμού. Τα εντυπωσιακά κοστούμια της παράστασης  είναι εμπνευσμένα από πίνακες ζωγράφων που εμπνεύστηκαν ή έζησαν στην Ισπανία όπως του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου ( Ελ Γκρέκο ), του Βελάσκεθ, του Νταλί και άλλων. Τα σκηνικά έχουν αναφορές και αυτά σε πίνακες ζωγράφων, όπως του Πικάσο, και δημιουργούν μια ατμόσφαιρα υποβλητική. Η εξαιρετική μουσική, πηγάζει όλη από την μεγάλη γκάμα των Ισπανών συνθετών και τα τραγούδια βασίζονται σε παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια από το φλαμένκο μέχρι τον Λόρκα, ειδικά διασκευασμένα για τα παιδιά.

O Δημήτρης Αδάμης υπογράφει το κείμενο και τη σκηνοθεσία. Πρόκειται για το πιο πολυδιαβασμένο μυθιστόρημα όλων των εποχών που έγινε ένα θεατρικό έργο, γεμάτο από τους ήρωες του υπέροχου αυτού κειμένου.
Συντελεστές:
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης
 Σκηνικά - Κοστούμια: Μαγικές Σβούρες
Επιμέλεια κοστουμιών: Δόμνα Ζαφειροπούλου
 Κίνηση: Σταύρος Αποστολάτος
Ενορχήστρωση-Διασκευή: Γιώργος Κωνσταντινίδης
Μουσική διδασκαλία: Ελένη Καρακάση
Β. Σκηνοθέτη: Αναστασία Μπάρκα
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ντέπυ Ασληχανίδου, Πένυ Γραικού, Γιώργος Δερνίκας, Ορέστης Κωνσταντινίδης, Πέτρος Μαλιάρας , Εφή Σισμανίδου, Πέτρος Παπαζήσης  

« ΔΟΝ ΚΙΧώΤΗΣ » του  Μιγκέλ ντε Θερβάντες
Ένας ιππότης για τα παιδιά 

“Για τη μεγάλη ανάγκη του ανθρώπου να ταξιδέψει και να γνωρίσει…
Να μάθει τον κόσμο… Να αντιμετωπίσει Ανεμόμυλους “

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR